Duurste appartement van Rotterdam opgeleverd, op nog geen steenworp afstand van Afrikaanderwijk

The Bay House is een superluxe appartementencomplex dat aan het begin van de zomer wordt opgeleverd aan de voet van Katendrecht. Het gebouw maakt deel uit van een grote stedelijke verdichting die op de Kaap plaatsvindt, waar in de komende jaren 3000 woningen worden gerealiseerd. The Bay House bestaat uit 22 huurappartementen in het hoge segment en 88 dure koopappartementen waaronder The Box, een appartement van 3 verdiepingen dat is verkocht voor 5 miljoen euro.

The View of Rotterdam is het overkoepelende project waaronder The Bay House valt. Ook het naastgelegen Eurostar Hotel dat ook zo goed als af is en The Porter House vallen daaronder. Het laatstgenoemde wordt een woontoren van 34 verdiepingen dat nog gebouwd moet worden op de oude locatie van de Jumbo, naast het Pakhuis Santos. Onderaan de drie gebouwen is ruimte voor kantoren, winkels en horeca.

Makelaar Gerbert Schreurs denkt dat ook de Rotterdammers aan de andere kant van de Maashaven uiteindelijk zullen profiteren van de appartementen die alleen voor de extreem rijken betaalbaar zijn (de koopprijs ligt tussen de 675.000 en de 5 miljoen euro): “We gaan hier uit eten en we gaan naar het theater. Dat zijn ook allemaal mensen uit die wijken (zoals de Afrikaanderwijk red.) die daar werken.”