Echte Rotterdamse pils met haven(on)kruit

Als er iets hip is op dit moment…dan zijn het op dit moment wel de speciaalbieren. De ene na de andere biervariatie wordt in de Maasstad op de markt gebracht. Toch is er nu een die ook echt uit onze stad komt: Havenkruit. Gemaakt door twee studendes van de WDKA.
In het brouwproces wordt nog net geen water uit de Maas gebruikt. Toch zijn de twee studenten in kwestie: Jamy van Baarsel en Kimberly Kluskens regelmatig in het Vierhavengebied (Keileweg en omgeving) te vinden om op braakliggend terrein opzoek te gaan naar onkruid voor hun bier. “We gebruiken tijdens het brouwen Fijnstraal, Duizendblad, Bijvoets, Ganzevoet, Weegbree en Brandnetel,” aldus de dames.

Echt veel ervaring in het maken van bier hadden de dames niet. Daarom vroegen ze Eric van der Lugt van de Pelgrim-brouwerij in Historisch Delfshaven om advies. Extra spannend was het daarom om hun leermeester voor het eerst te laten proeven van het eindproduct: “kwa smaak is hij heel lekker. En goed dat je de kruiden, de onkruiden betergezegd, nog steeds kan proeven,” aldus van der Lugt.