Een ‘cultuurboost’ in Rotterdam: Maak mee in je wijk én bij OPEN Rotterdam

Dans, muziek, zang, spoken-word. Er valt de komende maanden weer van alles te beleven in Rotterdam. Zo ging afgelopen zaterdag De Rotterdamse Wijken Show van start met een feestelijke voorstelling op het Mathenesserplein in Delfshaven. Deze show trekt de komende weken door alle 14 gebieden van de stad en biedt podium aan zo’n 50 artiesten uit de wijken.

De Rotterdamse Wijken Show is een groot optreden door twaalf Rotterdamse artiesten onder leiding van Rajiv Bhagwanbali. Een vaste groep, bestaande uit bandleider Stanley Clementina, volkszanger Levy Goudriaan, beatboxers Alexander Kahlman en Timothy van Dijk, zangeressen Melissa Fortes en Natalia dos Santos da Graca, presentator Gianni Noten, Bollywood-dansgroep Desi Steps en buikdansgroep Bellyssima, is elke show van de partij. Per gebied sluiten verschillende acts uit de wijken aan.

Afgelopen zaterdag waren dit singer-songwriter Daniëlle Santos Gomes, het Latijns-Amerikaanse muziekduo Mirre Valkenburg & Álvaro Rovira Ruiz, kinderdansgroep Got2groove en spoken word-artiest Sharif Noël. Op 4 maart is de volgende show te zien. Dit keer op Het Eudokiaplein in Rotterdam-Noord met singer-songwriter Gerson Rafael en pianiste Laura Beatriz Argudin Tella.

Hieronder zie je een sfeerbeeld van de activiteiten.

Maak mee in je wijk

De Rotterdamse Wijken Show is onderdeel van ‘Maak Mee In Je Wijk’, een samenwerking van O. Rotterdam, Cultuur Concreet en Fanatics. Cultuur Concreet biedt de komende maanden een ‘cultuurboost’ aan 25 Rotterdamse makers. Hierdoor komen weer nieuwe voorstellingen, workshops en exposities tot stand. Daarnaast maakt Fanatics, het talentenpodium voor jonge Rotterdammers, een comeback. In april vindt er een kick-off plaats, met dans, muziek, zang en spoken-word.

Maak Mee In Je Wijk is de komende maanden ook te volgen via OPEN Rotterdam. In een zesdelige serie doen we verslag van de Rotterdamse Wijkenshow, de Cultuur Boost van Cultuur Concreet en de talentenjacht van Fanatics. Op donderdag 3 maart is de eerste video te zien op OPEN Rotterdam tv en de website.