Een laatste rustplaats op het natuurbegraafgedeelte van Hofwijk

Geen grafstenen, maar eikenhouten boomschijven in een ongerepte natuur, waar schapen het gras ‘maaien’. Begraafplaats en Crematorium Hofwijk heeft sinds 2019 een uniek onderdeel, namelijk de natuurbegraafplaats. Waar de natuur haar gang gaat.

Voor mensen bij wie de natuur een speciale plek in hun hart inneemt en die willen bijdragen aan het welzijn van de natuur, biedt het natuurgedeelte van begraafplaats en crematorium Hofwijk een passende laatste rustplaats.

‘‘Er zijn hier geen strakke paden, heggen of borden waar je iemand makkelijk kan vinden. Door middel van een GPS kunnen we zien wie waar ligt en welke ruimtes nog leeg zijn. De bezoekers kunnen bij aankomst een qr-code scannen en zo iemand vinden’’, vertelt Wim Kerkhof bedrijfsleider van begraafplaats en crematorium Hofwijk. ‘‘Als je overweegt om hier begraven te worden moet je denken aan het een en andere. Je hebt geen mooie grafstenen, er zal veel wildgras zijn, grazende schapen en geen grafkisten van bewerkt hout’’, voegt Wim toe.

Al met al straalt het natuurgedeelte van Hofwijk rust, sereniteit en ook eenheid uit.