Een les inspirerend ondernemen van Wesley Dos Santos

De jonge ondernemer Wesley Dos Santos is hard op weg om zijn ideeën te realiseren. Samen met vriendin Leticia Benros won hij vorig jaar de Aardig Onderweg Award van de RET met zijn bedrijf I Kapitein. En met zijn lagere-school vriend Adilson Araujo maakt hij luxe schoenen toegankelijk voor elke Rotterdammer met Diversité Footwear.

Met de sloepen verhuur van I Kapitein hopen Dos Santos en Benros de stad Rotterdam vanaf een andere kant aan de bewoners te kunnen laten zien. Beide zijn opgegroeid in Delfshaven en willen de schoonheid van de stad vanaf het water toegankelijk te maken voor iedere inwoner. Naast deze missie, is circulariteit ook erg belangrijk voor hen: met de prijs die zij wonnen met de Aardig Onderweg Award ontwikkelen zij een sloep die tijdens het varen vuil uit het water opvangt.

Het schoenenmerk Diversité is een andere kant van het ondernemerschap van Dos Santos. Het merk kwam tot stand nadat hij met goede vriend Adilson Araujo bedacht dat al die luxe schoenen veel te veel geld kosten. “Hij belde me op en zei: we moeten gewoon onze eigen schoenen maken!” aldus Araujo. Opvallend aan de schoenen is dat de Erasmusbrug erin verwerkt is: aan de achterkant. Voor Dos Santos heeft de brug veel betekenis: “De Erasmusbrug is niet alleen een prachtig architectonisch werk, het is ook een symbool voor verbinding. De verbinding tussen noord en zuid en de mensen en culturen in Rotterdam.” Samen bewerkstelligen Dos Santos en Araujo deze verbindingen ook door te spreken op scholen en zo jongeren te inspireren over het ondernemerschap.

Dos Santos heeft nog veel ideeën waar hij aan wil gaan werken. Zijn dromen voor de toekomst? “Voor nu richt ik me op deze twee ondernemingen, maar ik wil op korte termijn een boek uitbrengen en mensen inspireren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter