Een multifunctioneel gebouw aan de Meent: het Timmerhuis

Op dit moment is de renovatie van het Timmerhuis nog in volle gang, maar binnenkort zal dit multifunctionele gebouw worden opgeleverd. De combinatie van oud- en nieuwbouw zal bestaan uit twee woontorens, kantoorruimtes, horecagelegenheden, winkels en een heus museum.

“Het is een bijzondere plek om je als museum te mogen vestigen,” zegt Jacques Borger van Museum Rotterdam, “we gaan er iets prachtigs van maken, deze grote ruimte biedt talloze mogelijkheden voor wisselexposities.”

“Volgens mij is dit ook de eerste keer dat kantoormedewerkers en bewoners gezamenlijk van dakterrassen gebruik gaan maken” laat Ossip van Duivenbode vallen. Als architectuurfotograaf heeft hij dit project op de voet gevolgd. De afgelopen anderhalf jaar is hij er wekelijks langs gegaan om de bouw te volgen. “Ik ben tevens bewoner van een van de appartementen, des te leuker om de bouw op deze manier te volgen”. Vanaf zijn balkon op het Hofplein heeft hij zijn eigen huis gebouwd zien worden. “Het is echt fantastisch om te zien hoe veel mensenwerk hier, ook in 2015, nog bij komt kijken”