Een nieuw Danceparade voor Rotterdam?

Dance parade oude stijl is uitgesloten, voor iets nieuws staat Rotterdam OPEN. Dit is gisteren door Burgemeester Aboutaleb besloten tijdens de behandeling van de begroting van 2014.
Een meerderheid van de gemeenteraad steunde de door Groenlinks en Leefbaar Rotterdam ingediende motie voor het toestaan van een nieuwe editie van het dance festijn in 2014.

“Alles met Danceparade oude stijl, daar ben ik helder in, daar zal ik geen vergunning voor geven.” Zo stelde Burgemeester Aboutaleb in zijn reactie aan Radio Rijmond.

Duizende mensen voor terugkeren van de Danceparade

Op initiatief van Rotterdammers met een Mening is er een petitie opgezet voor de terugkeer van de Danceparade. De petitie is 7550 keer ondertekend en erg populair op sociale media.

“Rotterdammers beschouwen de Danceparade als hun feestje en vinden dat burgemeester Aboutaleb onterecht heeft gehandeld een aantal jaar geleden. Het is de hoogste tijd voor een frisse blik op dit gapende gat op de evenementenkalender.” Zo meld RMEM op de pagina van de petitie.

Naar aanleiding van dit geluid en de hoeveelheid reacties op de petitie diende Rotterdamse fracties Groenlinks en Leefbaar Rotterdam een motie in voor de terugkomst van het populaire dancefeest.

Danceparade
De Danceparade, een stoet van ongeveer 40 praalwagens met dansmuziek door de binnenstad van Rotterdam, werd in 1997 voor voor het eerst georganiseerd. Als gevolg van de aangescherpte veiligheidseisen in Rotterdam wordt de Danceparade sinds 2010 niet meer georganiseerd.

Na het Zomercarnaval en Dunya nu mogelijk ook de Danceparade terug in een nieuw jasje?