Een pop-up Pompenburg vastgoedbeurs precies voor de reguliere woonbeurs

Voor het eerst in drie jaar was er 11 maart weer een grote woonbeurs in Rotterdam. Bezoekers kregen hier meer informatie over verschillende nieuwbouwprojecten. Iemand die niet genoot van het aanbod was Emin Basoglu van de SP-fractie. Basoglu staat niet achter het huidige woonbeleid van Rotterdam en hij vindt deze woonbeurs een affiche hiervan.

‘’Het is alsof heel Rotterdam inmiddels een vreemd, nieuw monopolyspel is geworden, waarbij ontwikkelaars vrij spel krijgen van de gemeente. De gemeente faciliteert gek genoeg de (megalomane) plannen van de marktpartijen. Met als resultaat: een onbetaalbaar Rotterdam’’, aldus Basoglu. Om voor een tegengeluid te zorgen, organiseerde Basoglu op deze dag een ludiek protest; De Pop up Pompenburg vastgoedbeurs. Tijdens deze bijeenkomst werd de Pompenburgflat gepresenteerd in een glossy folder, net als de nieuwbouwwoningen op de woonbeurs. Een glossy zal de Pompenburgflat niet redden, want het gebouw wordt gesloopt.

Op de officiële woonbeurs zag het er anders uit; tientallen stands promootten hun nieuwbouwprojecten. De prijzen beginnen bij 200.000 euro en kunnen oplopen tot 900.000 euro.