Een rondleiding door Vreewijk

Dit is Zuid organiseert allerlei rondleidingen door Rotterdam-Zuid. Zo ook een tour door Vreewijk. Een woning waar de tijd stil heeft gestaan en de Fabeltjeskrant komen allemaal aan bod.

De tour gaat langs een groot scala aan plekken. Zo ook langs de Leeszaal. Deze is opgezet door Pieter Termeer in 2015. Mensen kunnen er boeken lezen, meenemen en terugbrengen als ze dat zelf willen. Een andere plek in de rondleiding is de Lede 40 waar de tijd zo’n 100 jaar heeft stil gestaan. In 1928 kwam meneer Arends te wonen in het huis samen met zijn ouders. In de 80 jaar dat hij er heeft gewoond is er niks veranderd aan het huis. Het huis heeft geen warm water en geen geiser. Na zijn overlijden werd besloten om van het huis een museum te maken.

Teun de Booij van Dit is Zuid is voornamelijk fan van de mensen: “Pareltjes van Zuid dat zijn eigenlijk de bewoners. Wij geloven dat een stad veel meer is dan: stenen, straten en beton. Wij geloven dat de identiteit ligt in de verhalen van de bewoners”. Een van die bijzondere bewoners is Leen Valkenier. Hij is de bedenker van de Fabeltjeskrant en een oud bewoner van Vreewijk. Later heeft hij toegegeven dat een aantal van de personages uit de televisieserie geïnspireerd zijn door Vreewijkers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat