In de Spaanse Polder wordt er iets speciaals gemaakt. Namelijk een drankje genaamd kombucha! Kombucha is een alcoholvrije drank dat ontstaat uit de fermentatie van thee. Wesley maakt voor het eerst kombucha op grote schaal samen met de lokale brouwer Steffelaar Bier.
Wesley Kassels werd tijdens zijn wereldreis in Australië voor het eerst geïntroduceerd met kombucha. “Er was een jongen die had twee eikenhouten vaten, tapte daar een drankje uit en ik was benieuwd wat dat was”, vertelt Wesley, initiatiefnemer van het merk ‘Mister Kombucha’. Na zijn wereldreis van 16 maanden is hij op het idee gekomen om hier ook kombucha te maken. “Ik vond dat er in Nederland niet echt een frisdrank was die gezond en bijna suikervrij was.”
Tot nu toe heeft Wesley dit thuis op een kamer gemaakt. Brouwerij Steffelaar Bier gaat een samenwerking met de enthousiaste initiatiefnemer aan en zij maken samen voor het eerst een batch van 500 liter kombucha. En OPEN Rotterdam mocht meekijken!
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter