Een studiekeuze maken zonder de traditionele open dagen te bezoeken, hoe gaat dat?

Een studiekeuze maken zonder de traditionele open dagen te bezoeken, hoe gaat dat?

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden de open dagen voor scholen online gehouden en moeten toekomstige studenten zich nu noodgedwongen digitaal oriënteren. Maar hoe gaat dat: achter de computer een studie kiezen? Julia en Alina nemen een digitaal kijkje bij de open dag van de Hogeschool Rotterdam.

”Ik kan me wel voorstellen dat het nu anders is voor de studenten om een keuze te maken. Je kan niet rondlopen, je kan docenten niet in de ogen kijken en dat is toch anders’’, vertelt Jeroen Cok, adviseur van Hogeschool Rotterdam. ”Je wilt toch een beeld hebben van hoe het is als je komt studeren en dat is lastig om nu te bepalen, daarom proberen wij er zoveel mogelijk aan te doen om daar een zo goed mogelijk beeld van te geven’’.

”Ik vond het super informatief, ik heb al mijn vragen kunnen stellen en ik vond het allemaal heel goed geregeld’’, vertelt Alina. Julia vindt het nu een stuk moeilijker om een keuze te maken. ”Ik kan nu geen sfeer proeven van een school en dat vind ik best wel jammer’’, aldus Julia.