Een terugblik op een mooie vastenmaand

Na een maand vasten, is het zover. De moslims vieren het Suikerfeest. Ondanks dat zij blij zijn met het einde van de ramadan, zijn ze toch ook rouwig dat het voorbij is. De ramadan maand brengt veel gezelligheid en saamhorigheid met zich mee. Wij hebben dit persoonlijk mogen ervaren de afgelopen maand.

Zeker de laatste jaren tonen mensen uit andere culturen en geloven steeds meer interesse in de vastenmaand. Tijdens de Iftar is het dan op vele plekken een mooie, multiculturele samenkomst waar heerlijke gerechten op tafel staan, uit allerlei wereldkeukens.

Het Suikerfeest is één van de of wel niet de belangrijkste feestdag in het Islamitische geloof. Tijdens het feest wordt de laatste dag van de ramadan gevierd. Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Een zware, maar speciale maand met een mooie afsluiting. Namens OPEN Rotterdam wensen wij iedereen een fijn Suikerfeest!

Wij hebben tijdens de ramadan dit jaar ook weer interessante reportages mogen maken. Zie hieronder de compilatie.

Iftar op het dak tijdens Rotterdamse Dakendagen
Djemaa el Fna Rotterdam en de Rotterdamse Dakendagen hebben hun handen ineen geslagen en presenteren tijdens de Ramadan de Iftar op het dak. Dit is alweer het derde jaar dat zowel vastenden als niet vastenden, moslims en niet-moslims gezamenlijk het vasten verbreken.

Iftar maaltijd in IJsselmonde zorgt voor saamhorigheid
Ook in verzorgingshuis Meerweide delen verschillende mensen van culturen en generaties de maaltijd in het kader van saamhorigheid.

Youssef brengt Crooswijk bij elkaar met zijn Iftar
Voor de elfde keer organiseert Youssef een buurtiftar. Hij is begonnen met het organiseren van de iftar, omdat hij zijn buren beter wilde leren kennen. En dat is gelukt.

Syrische bakker 1e Middellandstraat
De Syrische vrienden Mohammad en Mohammad hebben onlangs een bakkerswinkel geopend aan de 1e Middellandstraat. Het is erg druk tijdens de ramadan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat