Een warm huis voor ouders van zieke kinderen

Het Ronald McDonald Kinderfonds is een stichting die de ouders van zieke en gehandicapte kinderen helpt. De stichting biedt vlakbij ziekenhuizen, waaronder ook het Sophia kinderziekenhuis, tijdelijke woonruimte aan waar de familie van de kinderen kunnen wonen.

In het Sophia kinderziekenhuis worden kinderen uit heel Nederland behandeld. Voor de ouders is het dan ook slopend om iedere dag uren in de auto te zitten om bij hun kind te kunnen zijn. Dankzij het Ronald McDonald Huis hoeven ouders en kinderen nooit meer ver bij elkaar vandaan te zijn en kunnen ouders hun kind met volle kracht bij staan.

Ieder huis wordt beheerd door een huismanager en een grote groep vrijwilligers. In Rotterdam zetten ruim 170 vrijwilligers zich in totaal 18.000 uur per jaar in om de ouders een fijne woonomgeving dicht bij hun kind te kunnen bieden. Wij spreken met vader Harm, die al ruim een jaar in het Ronald Mcdonald Huis verblijft, over de betekenis van het huis voor hem. Ook vrijwilliger Ellen spreekt openhartig over haar werk binnen dit mooie initiatief.