Een weekend vol winterse activiteiten in de stad

De winter lijkt nu eindelijk begonnen! Een goed moment voor winterse evenementen. Door de hele stad zijn verschillende kerst- en wintermarkten waar van alles wordt georganiseerd, denk aan glühwein drinken, speciale diners en allerlei activiteiten voor kinderen.

In natuurspeeltuin de Speldeernis kunnen kleine Rotterdammers zondagmiddag 11 december een speurtocht lopen en knutselen. Opwarmen kan bij het kampvuur, waar ook kaneelbroodjes worden gebakken.

Design, binnen én buiten
Ook de Huidenclub is er dit weekend een kerstmarkt. Deze locatie in Rotterdam-West staat bekend als ruimte waar beeldend kunstenaars hun creativiteit kwijt kunnen en dat is ook terug te zien tijdens dit evenement. Zowel op zaterdag als zondag kun je op de Pelgrimsstraat 5c tussen 11:00 en 18:00 uur terecht voor een Design & Craft kerstmarkt.

Liefhebbers van design kunnen ook terecht bij de kerstmarkt in de Oase op de Schiehaven. Lokale ondernemers uit onder andere De Kroon en de Keilewerf hebben hier stands met onder meer vintage spullen, kunst, illustraties en kleding. Mocht je toch liever de winter in het groen vieren, dan kun je op zaterdag en zondag naar de Trompenburg. In de botanische tuinen is er namelijk een kleine gratis kerstmarkt.