Een zomer lang genieten: programma van Zomer op Zuid is bekend

Deze zomer is er van alles te beleven in Rotterdam-Zuid. Afgelopen dinsdag werd in Theater Zuidplein het programma voor Zomer op Zuid gepresenteerd, wat betekent dat vanaf juni Rotterdam-Zuid in het teken staat van dans, theater, film, muziek en andere evenementen. Een veelzijdig programma, zo blijkt: van internationale toppers tot kleine culturele buurtinitiatieven.

Dinsdagmiddag was cultuurwethouder Said Kasmi aanwezig tijdens de bekendmaking van het programma: “Ik kijk er als wethouder van cultuur, onderwijs en evenementen enorm naar uit. Rotterdam-Zuid heeft lang niet de aandacht gekregen die het verdient”. Kasmi verwijst hier naar de aanleiding van dit vier maanden-durende feest op Zuid. Zomer op Zuid is namelijk een initiatief van Rotterdams Festivals en de Regio Deal Rotterdam Zuid en is in het leven geroepen om de leefomstandigheden voor de bewoners van Rotterdam-Zuid te verbeteren.

“Cultuur is het fundament en cement van onze samenleving”, aldus wethouder Kasmi. En of er deze zomer cultuur valt te vinden op Zuid! Met meer dan zestig kleine en grote evenementen is er overal wat te beleven. Zo kun je wandelen op het dak van Winkelcentrum Zuidplein, kun je meezingen tijdens het 3:16 Urban Gospel Festival en wordt de zomer afgesloten met de Rotterdam Street Culture Week in september.