Een zonnige Bevrijdingsdag 2018 in Het Park

In Het Park is het bekende bevrijdingsfeest ‘Bevrijdingsfestival Zuid-Holland’ weer losgebroken. Drie podia en een plein vol gezelligheid staan weer klaar voor de bezoekers.
Mensen verzamelen zich voor het Erasmus Podium waar artiest rapper Winne zich zal laten horen in de middag. Samen met Melissa Lopes viert hij vrijheid tijdens hun optreden. Dit jaar sluit het Erasmus Podium af met een slotakkoord genaamd Mike Williams, die we kennen van Tomorrowland, Mysteryland en een uitverkocht Ziggo Dome.

Op het Sena Performers Stage opent The Dawn Brother de dag! Hun inspiratie komt dan ook van iconische songsmeders als Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding. Niet alleen rock ’n roll klinkt uit de boxen naast het Sena Performers Stage. Tabanka, een Rotterdams/Kaapverdiaanse feestformatie, brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, tegenwoordig dé dansmuziek van Kaapverdië!

Een halve middag kunnen kinderen terecht bij Het Plein van de Vrijheid, waar SCRAP een speciaal kinderprogramma heeft. Kinderen knutselen met een grote hoeveelheid materialen die anders in de prullenbak terecht zouden komen en maken daar bijvoorbeeld een sportauto of robot van! Daarna is er op Het Plein van de Vrijheid een speeddate-sessie voor veteranen. Ook gezellig!

Het Vrijheidspodium wordt eerst in beslag genomen door De Kunstbende. Na de vrijheidsdebatten treedt de winnaar van De Grote Prijs van Rotterdam 2017 ‘St. Maane’ op. De avond eindigt met een Silentdisco.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat