Eendracht Festival verbindt artiesten, scenes en locaties

Organisator Immanuel Spoor zet zich in om nieuw Rotterdams talent een podium te bieden. Eendracht Festival gaat over verbinding van artiesten, scenes en locaties. Immanuel gelooft dat artiesten meer bijzondere en authentieke dingen maken door invloeden van buitenaf.

Eendracht Festival biedt podium voor creatieve Rotterdammers. Diverse artiesten zijn te vinden op verschillende podia verspreidt over Eendrachtsplein, Witte de With, Westersingel, Nieuwe Binnenweg, Westblaak skatepark, Oude Binnenweg en Boomgaardstraat. Alle muziekgenres van reggae tot rock zijn aanwezig. Vooral ook om de binnenstad gezellig te maken.

Immanuel vindt het echt vet! “Veel bands hebben hier hun eerste show gegeven, zoals De Likt.” Met stichting Nieuwe Lichting bieden ze “alle muzikanten en andere mensen, die andere toffe dingen doen, een podium”.

Dit kleine, maar ambitieuze festival heeft zich inmiddels bewezen na 7 edities. Immanuel vertegenwoordigt artiesten als Afronaut en De Likt en is een echte verbinder in de stad. Volgens hem gebeurt er “veel meer in Rotterdam dan mensen doorhebben”. En dat wil hij laten zien. Deze creatieve verbinder gelooft dat “door invloeden van buiten je eigen kring, je als maker of kunstenaar je kader verbreedt en bijzondere dingen maakt.”