Eenheid in Rotterdam met Joany Muskiet en Helderheid op Martin Luther King-dag

Gospelzangeres, chef-kok en moeder van rapper Helderheid, Joany Muskiet, viert met Unity for Rotterdam, een bijzonder jubileum op maandag 21 januari in Verhalenhuis Belvedere.

Op 21 januari is het niet alleen Martin Luther Kingdag, maar viert Muskiet ook dat ze 50 jaar geleden verhuisde van Suriname naar Rotterdam. “Rotterdam is mijn stad. Het heeft mij veel liefde gebracht: mijn kinderen heb ik hier gekregen, ik ben mijn zoon verloren, maar heb daarvoor veel zonen en dochters teruggekregen”, aldus Muskiet.

Het is geen toeval dat het op dezelfde dag valt. Met ‘Unity for Rotterdam’ wil ze laten zien dat er veel is veranderd, maar nog veel meer moet gebeuren. Ze wil dit uiten door middel van haar muziek in combinatie met rap en spoken word van de jongeren van Helderheid. De oprichtster van Helderheidbokaal zegt: “Er wordt nog steeds een strijd gevoerd, maar dan op een andere manier.”

Muskiet viert dit met een wereldbuffet in de Volkskeuken. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal, haar droom en veel live muziek, met haar eigen band en met de rappers van Helderheid waaronder Big Jay, Monta en Metal Mike, genaamd “A tribute to Dr Martin Luther King with Rhythm, Art & Poetry (R.A.P.)”.

Martin Luther Kingdag is een Amerikaanse feestdag ter ere van de Amerikaanse dominee. De feestdag valt jaarlijks op de derde maandag van januari, rond de tijd van Kings geboortedag (15 januari).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat