Eenrichtingsverkeer op Zwart Janstraat definitief

De gemeente is al sinds 2021 bezig met verkeersexperimenten in de stad. Zo werd er een baan in de Maastunnel afgesloten en ook het Eendrachtsplein ging deels dicht. Ook in Rotterdam Noord is het nodige geëxperimenteerd, en een van die experimenten, het eenrichtingsverkeer op de Zwart Janstraat, wordt nu definitief.

Dat betekent dat er vanaf vandaag altijd eenrichtingsverkeer op de Zwart Janstraat is. Volgens de gemeente is uit het experiment gebleken dat de verkeersveiligheid behoorlijk is verbeterd. Wel worden er een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo wordt de stoplichtregeling op de kruising Bergweg-Rodenrijselaan-Zwart Janstraat teruggezet en er komt een ‘knip’ op de Gerard Scholtenstraat om zo doorgaand autoverkeer vanaf de Jacob Catsstraat door de Gerard Scholtenstraat te verminderen.

Twijfels
De conclusies van de gemeente verschillen wel van de mening van sommige bewoners. In juni spraken we nog met wijkbewoners Linda Delfos, die toen aangaf dat het verkeersexperiment eigenlijk alleen maar voor meer onveiligheid heeft gezorgd. Het is dus afwachten of de aanpassingen die de gemeente doorvoert, die zorgen kunnen wegnemen.

Kijk hier de reportage met Linda terug