Eenzame ouderen in Overschie worden getrakteerd op erwtensoep

Hans van Luijpen is een actie in Overschie gestart om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. De initiatiefnemer gaat 9 februari samen met meer dan 250 vrijwilligers kopjes snert maken.

“Na onze succesvolle kerstpakketten actie voor eenzame ouderen, kwam ik op het idee om erwtensoep naar de ouderen van Overschie te brengen,” vertelt Van Luijpen. Hij organiseert vanuit voetbalvereniging HWD vaker initiatieven, maar zeker nu in de coronatijd vindt hij het extra belangrijk om iets goeds te doen. “Omdat er geen voetbalwedstrijden en trainingen zijn vinden we het belangrijk dat de club betrokken blijft met de buurtbewoners.” Zo wil hij tijdens ‘‘SNERT D-Day Overschie’ de inwoners niet alleen een lekkere maaltijd bezorgen, maar ook een praatje houden. “Ik word blij van de positieve reacties en complimentjes maar het meeste doet mij de dankbare blik in hun ogen,” aldus Hans.

Woon jij in Overschie en wil je ook een kopje snert? Neem dan met Hans contact op via de Facebookpagina van voetbalvereniging HWD.