Eerbetoon aan overleden scooterkoning Aart Alblas: ‘Zo iemand vind je nooit meer in Rotterdam’

Zeker vijftig Rotterdammers verzamelen zich op maandagochtend in de Afrikaanderwijk om met een scootertocht een laatste eerbetoon te bewijzen aan Aart Alblas. De eigenaar van Alblas Tweewielers overleed vorige week. Zijn familie deed een oproep op Facebook om gezamenlijk de begrafeniswagen te begeleiden op 18 september. “Dit is een mooi afscheid voor hem en dat is wat hij ook verdient.’’

Aart werd gewaardeerd om zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid. “Als je geen geld had, zei hij altijd: ‘het komt wel goed’”, aldus een klant van Aart. Ook zijn oud-medewerker heeft alleen maar goede woorden: “Hij is een man met veel respect voor iedereen, een man die heel veel gunt. Hij is heel multicultureel.” Aart heeft een impact gehad op veel mensen in de wijk. Klanten, mede-ondernemers en wijkbewoners zagen hem als familie.

Alle Rotterdammers die afscheid willen nemen van Aart hebben zich voor de zaak op de Paul Krugerstraat verzameld Ze begeleiden de begrafenisauto op de scooter naar de Zuiderbegraafplaats. “Het is een prachtige manier om afscheid te nemen van iemand. Als je ziet wat voor indruk hij heeft achtergelaten in de wijk en bij de mensen is het gewoon indrukwekkend”, vertelt een van de aanwezigen.