Eerdmans: “Ik had vroeger altijd bonje met ‘linkse’ leraren.”

Hij zat ooit als jong politiek talent in de Tweede Kamer in Den Haag als lid van de LPF, en maakte de afgelopen jaren ook programma’s voor Wakker Nederland. Maar nu is Joost Eerdmans alweer enige tijd terug in Rotterdam, waar hij met Leefbaar Rotterdam een overweldigende verkiezingsoverwinning boekte en nu als wethouder in het college zit.
En dat hij de politiek in ging was bepaald geen toeval: “Ik groeide op in Harderwijk en daar bemoeide ik mij met alles.”, aldus Eerdmans. “Dat leidde regelmatig tot bonje met de ‘linkse’ leraren want ik was toen ook al een echt ‘rechts’ rakkertje.”

Maar de politieke ambities kwamen pas echt tot uiting toen Pim Fortuyn zijn intrede maakte op het politieke toneel. “Het was de tijd van Melkert, Dijkstal…het sprak me allemaal niet aan. Maar toen kwam Fortuyn en dat was een aardverschuiving. Ik voelde me zo aangesproken en heb persoonlijk aan hem gevraagd of ik hem kon helpen.”

En die vraag leidde tot een plek op de lijst van de toenmalige LPF, een rumoerige tijd waarin Fortuyn werd vermoord, en de partij vervolgens uiteenviel. Maar ondanks dit alles dacht Eerdmans er nooit aan om de politiek vaarwel te zeggen: “Ik hou simpelweg teveel van politiek. Media is een andere hobby van mij, en ik heb ook een ‘gewone’ kantoorbaan gehad. Maar dat was niks voor mij. Ik wil te graag de handen uit mijn mouwen steken en iets betekenen voor de maatschappij.”

Al met al heeft Eerdmans het nu flink druk met zijn baan als wethouder, want vrije tijd, dat staat momenteel op een lager pitje: “De vrije tijd die ik heb gaat vaak alsnog naar het lezen van stukken en dergelijke. Maar als ik écht vrij ben, dan ga ik lekker wat doen met de kinderen, of dan ga ik lekker in de hangmat liggen om zodoende echt tot rust te komen.”