Eerste activiteit in buurtcentrum De Nieuwe Gaffel

Het ouden westen is een nieuw wijkcentrum rijker. De komende weken wordt er nog hard geklust in het pand, maar eind september gaat De Nieuwe Gaffel open. Woensdag vond de eerste activiteit plaats: Bingo. Op dezelfde plek als een paar jaar geleden De ‘oude’ Gaffel zat, komt nu de Nieuwe Gaffel.
Die heeft dezelfde functie: mensen samenbrengen. Volgens projectleider Mieke Sandifort is een groot verschil tussen de twee buurtcentra dat er bij de activiteiten in De Nieuwe Gaffel minder wordt gedacht in doelgroepen. De eerste activiteit in De Nieuwe Gaffel was een groot succes: op de bingo kwamen tientallen kinderen met hun moeder af. Voor hen is er de komende weken elke woensdag een activiteit, maar ook voor volwassen gaan veel verschillende activiteiten georganiseerd worden in het nieuwe buurthuis.

 
Op 28 september wordt De Nieuwe Gaffel officieel geopend door wethouder Hugo de Jonge. Maar het blijft niet alleen bij een officiele handeling: na de opening vindt er een feest plaats in het gebouw en buiten op het plein.