Eerste dansschool in Crooswijk

Het Jeugdcultuurfonds Rotterdam is er voor alle kinderen die graag iets op het gebied van cultuur willen doen, maar van huis uit niet de mogelijkheden ervoor hebben. Het Jeugdcultuurfonds betaalt de contributie, zodat deze kinderen dans-, zang- en muzieklessen kunnen krijgen. De kinderen in Crooswijk kunnen straks in hun eigen buurt dans- en zanglessen volgen, want zaterdag 11 april opent Got 2 Groove de eerste dansschool in deze wijk. Het fonds is hier blij mee en steunt dit initiatief.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien in Rotterdam ruim 30.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar in armoede op. Dit is 28% van alle Rotterdamse kinderen. Een groot deel van deze groep doet niet aan sport of cultuur en staan daardoor letterlijk en figuurlijk aan de kant. Voor deze (kwetsbare) kinderen is meedoen aan de samenleving van grote waarde, zodat zij vrienden kunnen maken, zichzelf kunnen ontwikkelen en zich kunnen uiten.

Got 2 Groove Danccentre oprichter Francis Neslo runt al vijf dansscholen in Rotterdam en Amsterdam. ”Ik zie dat kinderen anders worden door de lessen, omdat zij hun sociale en motorische vaardigheden ontwikkelen en daarmee groeit hun zelfvertrouwen. Dit zijn fundamentele bouwstenen voor de ontwikkeling van een kind.” Neslo stimuleert de kinderen daarnaast ook om gezond te eten en te leven. ”Dat ik in zogenaamde achterstandswijken mijn dansscholen opricht is bewust, want deze kinderen worden vaak vergeten.”
Alle kinderen en jongeren in Rotterdam kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van het Jeugdcultuurfonds. Alleen professionals op scholen of uit het maatschappelijk werk kunnen een aanvraag indienen bij het fonds, want zij weten wat er leeft in een gezin. De ouders kunnen dit niet zelf doen. Ruim 400 professionals zijn actief in Rotterdam en helpen kinderen die graag creatieve lessen willen volgen. In 2014 konden ruim 1200 kinderen dankzij het jeugdcultuurfonds een culturele cursus volgen.