Eerste gothic fantasybeurs in Vreewijk

In Vreewijk liepen kleurrijke types rond tijdens de Gothic Fantasy Fair Vreewijk. Mandy Bek is grote fan van gothic en fantasy en met haar kraampje op de fair verkoopt ze zelfgemaakte spulletjes.

In de puberteit kreeg Mandy een interesse in gothic kleding. Ze verfde haar haren zwart en droeg donkere make-up: “Dat was gewoon een stijl waar ik me fijn bij voelde. Niet eens met een duistere reden erachter ofzo”. Toen ze begon aan haar opleiding besloot ze zich niet meer als gothic te kleden in het dagelijks leven. Ze kleed zich nu alleen nog als gothic of fantasy personage als ze naar een beurs gaat. Naar de fair in Vreewijk is ze als een fantasy personage gekleed. Ze heeft een groene pruik en een lange groene jurk.

Mandy heeft op dit moment geen baan, omdat ze de ziekte Ehlers-Danlos syndroom (EDS) heeft. Dit is een erfelijke ziekte waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd en ze heeft daardoor veel pijn. “Zodoende dat ik veel creatief bezig ben om toch bezig te blijven.” Voor de fair heeft ze zelf lantaarns, 3D-kaarten en kleedjes gemaakt. Ze vindt de fair zeer geslaagd: “Ik hoop dat de beurs er volgend jaar weer is”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter