RET test laatste stukje metroverbinding naar het strand van Hoek van Holland

Er is een goede kans dat Rotterdammers deze zomer op slippers en met een opblaas eend in de metro zitten. Het laatste stukje metroverbinding van de Hoekse Lijn, die reizigers bij het strand afzet, is bijna af. Vandaag voert de RET de eerste testritten uit.

“Vanaf Beurs ben je dan in 35 minuten op het strand. Je stapt uit en je ziet in de verte de zee liggen, dat is toch uniek hè” aldus Ruud Langeveld, omgevingsmanager Metro Aan Zee. “Wij hopen natuurlijk dat heel veel Rotterdammers de metro gaan nemen richting het strand, maar dan moeten we nog even wat tests afronden.”

Ondergaande zon
De tests vandaag zijn zogenaamde “dynamische tests”. Dat betekent dat de metro meerdere keren tussen de stations Hoek van Holland Haven en Strand heen en weer rijdt en steeds sneller gaat rijden. Zo kan de RET kijken de rails er goed bij ligt en of er niets fout gaat bij de overwegen.

Bij het ontwerpen van het nieuwe station is geprobeerd om het zoveel mogelijk in de omgeving te laten passen. Zo is het beton waar de buitenkant van het station van is gemaakt, extra geel om het station zo beter te laten kleuren bij de omliggende duinen. Binnenin het station zijn allerlei rode details te vinden als referentie aan de ondergaande zon. Als alles goed gaat met het testen deze week, rijdt de metro op de Hoekse Lijn vanaf de zomer iedere tien minuten van en naar het strand.