Eerste Oogstfeest Parade in het Afrikaanderpark

Het eerste Oogstfeest Marcha di Sehú is gehouden in het Afrikaanderpark. Het feest begon met een parade om het Afrikaanderpark heen. Sharmine Tweeboom van Stichting Antilliaanse Culturele Activiteiten is blij met de opkomst, maar hoopt volgend jaar op straat een grotere route mag lopen met de stoet.
Dit is het eerste jaar dat het oorspronkelijk Curaçaose Oogstfeest wordt gevierd. Vorig jaar is het in september niet doorgegaan vanwege het slechte weer. Dus is er uiteindelijk gekozen voor augustus. Wat achteraf een goede beslissing blijkt.

Vanwege een Feyenoordwedstrijd in de Kuip mag de stoet niet op straat, maar dat mag de pret niet drukken. Het aantal dansgroepen dat meeloopt in de stoet is daardoor wel minder. Er zijn 8 groepen die de Reina’s vergezellen. Dit zouden er volgens Tweeboom meer zijn als ze op straat mochten.

Een rondje om het Afrikaanderpark is ook gezellig. Daarna gaat het feest in het park verder met optredens van bands, dj’s en dansgroepen en zijn er activiteiten voor de kinderen.

Reina Seú Holland 2018 Mariangel Dolorita wordt bijgestaan door Reina Seú Kòrsou 2019 Denice uit Curacao en 1 Fin Reina Seú Holland (runner-up) Queeneugelie Hansen. De drie dames gaan de stoet voor, terwijl de dansgroepen achter hen en de menigte aan weerszijden meedansen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat