Eerste paal Hefkwartier geslagen

Alle woningen van het Hefkwartier, op de Kop van Zuid aan de rivier waar voorheen de Oranjeboombrouwerij stond, zijn verkocht. Veelal aan mensen uit Noord. Deze nieuwe Zuiderlingen vinden de appartementen niet alleen ruim, maar ook de locatie oogt als een ´echt stukje Rotterdam´.
Het Hefkwartier is de eerste ontwikkeling van Port Feijenoord, zoals de grootschalige vernieuwing van de wijk Feijenoord en de tweede fase van de Kop van Zuid is gedoopt. Afgelopen vrijdagmiddag sloeg wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) de eerste paal voor het Hefkwartier. Het gaat om circa 255 woningen, onderverdeeld in circa 120 appartementen en 135 eengezinswoningen.

Tijdens het borrelen zoeken nieuwe buren elkaar op om kennis te maken. De nieuwe bewoners van het Hefkwartier vinden het vooral fijn om dicht bij het centrum te zitten. `Het is in het centrum, maar toch afgelegen en lekker rustig´, zegt een bewoner.

Wethouder Schneider zegt dat het `vooral goed is voor de ontwikkeling van de Zuidoever`. Volgens Schneider is er vooral veel behoefte aan grondgebonden, ook wel eengezinswoningen. Zeker voor mensen, die ook carrière willen maken op Zuid, kunnen heel goed wonen met kinderen.