Eerste rang bij opbouw van Werelds Delfshaven

Geen enkel festivalterrein bouwt zichzelf op, bij het terrein van Werelds Delfshaven is dat natuurlijk niet anders. Het bijzondere hier is dat de artiesten en medewerkers van Het Volkstheater Rotterdam (organisatie achter het wijkfestival) zelf alle tenten opzetten om zodoende het terrein in gereedheid te brengen. We gingen vroeg op pad met de mannen van Het Volkstheater om te zien hoe zij de eerste hand leggen aan de opbouw van hun terrein.

Het praalstuk van het terrein is de grote tent, die al ruim 32 jaar mee gaat. In de vroege ochtend van donderdag 1 juni zien we hoe Jan Meijer (Volkstheater Rotterdam) en zijn mannen de laatste stukken, inclusief de tent, uit de loods halen: “Deze tent gaat al heel lang mee, en daarnaast moeten er ook allemaal kleinere tenten mee om Werelds Delfshaven mogelijk te maken.”

Eenmaal aangekomen bij de Coolhaven, de locatie van het wijkfestival, begint meteen het proces van het opzetten van de tenten. De mannen van Het Volkstheater doen dit allemaal zelf: “Het is heel leuk om zo’n proces van begin tot eind mee te maken, normaal treed je op en ga je weer weg. Maar nu help je mee met opbouwen en afbouwen en dat maakt het wel bijzonder”, aldus Pedro, die dit weekend ook zelf zal gaan optreden.

“Het sleutelwoord is plezier hebben”, aldus Jan. “Alle mensen hier hebben gemeen dat ze gepassioneerd zijn en het hartstikke leuk vinden, het moet namelijk niet aanvoelen als zwaar werk. Daarnaast vind ik het altijd weer prachtig als je op zo’n leeg terrein aankomt en dan een paar uur later een mooi festivalterrein hebt neergezet.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat