Eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in centrum

Het aantal laadpunten voor elektrische rijders in Rotterdam is vandaag uitgebreid met een speciaal snellaadstation midden in het centrum. In een zijstraat van het Hofplein, aan de Couwenburg, kunnen elektrisch rijders vanaf vandaag terecht om in minder dan een half uur de auto weer geheel op te laden.

Rotterdam is één van de koplopers in Nederland en Europa op het gebied van elektrisch rijden en de gemeente stimuleert dit. Deze moderne manier van rijden levert geen uitstoot van schadelijke stoffen en is daarmee goed voor de luchtkwaliteit in de stad. 

Het snellaadstation is een openbaar toegankelijke laadlocatie waar meerdere auto’s per dag terecht kunnen om in korte tijd accu’s te kunnen opladen. Het station is geschikt voor alle elektrische auto’s met een snellaadfunctie en accepteert alle soorten laadpassen.

In Rotterdam zijn nu twee snelladers binnen de ring. Een derde snellaadstation volgt nog ‘op Zuid’. Op de snelwegen rondom Rotterdam zijn inmiddels al zeven snellaadstations aanwezig.