Eerste Sportentocht 2014 van start in Noord

In Rotterdam Noord is het van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 september tijd voor de eerste Sportentocht. Kinderen van de groepen 3 tot en met 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. 
De Sportentocht biedt kinderen de kans kennis te maken met de diverse sportverenigingen in Noord en stimuleert ze tot sporten en bewegen. Sport, bewegen en het verenigingsleven krijgt een podium tijdens het evenement Noord Sport, waar de Sportentocht deel van uitmaakt. Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Noord hun sport aan op locatie, zoals horden lopen bij Rotterdam Atletiek, tennis bij Aeolus-Oledo of Koreaans karate bij Huk Tii. 

Aan de hand van een boekje met stempelkaart, dat via school wordt uitgedeeld, kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een Rotterdams ‘jouw sportstad’-waterfles, maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen nog andere prijzen winnen.

De  prijsuitreiking van de sportiefste leerling en school is op woensdag 24 september tussen 14.00 – 16.30 uur in Jeugdtheater Hofplein.