Eerste Urban Sports Dag moet jongeren op sportverenigingen krijgen

De eerste Urban Sports Dag in Rotterdam werd afgelopen woensdag 17 april gehouden. Jonge kinderen konden in de wijk Feijenoord terecht om te basketballen, BMX’en, steppen en nog veel meer. Het idee komt van Rotterdam Sportsupport; zij willen dat kinderen sneller hun weg vinden naar sportverenigingen.

“Wij organiseren dit om de kinderen kennis te laten maken met de sporten die hier aanwezig zijn”, begint Sonny Noordermeer van Rotterdam Sportsupport. “We hebben bewust gekozen voor deze stoere sporten. Dat vindt de doelgroep, basisschoolkinderen, vaak heel stoer. Normaal gesproken doen ze dat niet en nu kunnen ze er kennis mee maken”, legt Noordermeer uit.

“Ik heb deze sporten al wel eens eerder gedaan. Ik zit nu op hockey dus het is wel eens leuk iets anders te doen”, stelt een van de kinderen. “Het BMX’en is echt cool. Het lijkt dan net alsof je op een fiets zit van jezelf en het is alsof je door de stad rijdt en allemaal trucjes doet”, fantaseert een ander kind. “Ik heb twee zwemdiploma’s gehaald en toen was ik daar wel klaar mee. Nu wil ik op boksen. Mijn vader moet eerst nog zoeken waar ik op een vereniging moet”, besluit hij. Frank Vermeulen is combinatiefunctionaris basketbal bij Rotterdam Sportsupport. “Deze dag is heel leuk omdat kinderen er dan achter kunnen komen welke sport ze echt leuk vinden”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter