Eerste van zes ‘Rolling Nights’ van start in Zuiderpark

Rotterdam en skaten. Laten we het niet ontkennen, het zijn twee dingen die zeer goed bij elkaar passen. Daarom is het extra jammer dat dit jaar de Wednesday Night Skate helaas niet door kon gaan vanwege de sluiting van de Maastunnel. Voor iedereen die het schaatsen zonder ijs en op rolletjes met een groepje heel erg mist, is er misschien een alternatief in het Zuiderpark.

Milou Hoefsloot van TOS (Thuis op Straat) Zuiderpark vind het heerlijk om te skeeleren. Grappig genoeg heeft ze nooit meegedaan aan de Wednesday Night Skate in de stad. Ze vond het wel jammer voor Rotterdam dat het evenement er dit jaar niet is. “Daarom dacht ik: laten we daar iets op gaan verzinnen. Dus daarom rijden we lekker een paar rondjes door het Zuiderpark. Iets kleinschaliger, maar dat is niet erg. Het is gezellig.”

Een inwoonster van Pendrecht vind het eigenlijk wel prima. “Ik heb heel vaak meegedaan aan de Wednesday Night Skate, maar ik vind dit ideaal. Nu hoef ik niet meer helemaal naar de stad te reizen en het is goed dat er in dit deel van Rotterdam ook dit soort initiatieven worden gehouden”, aldus de Rotterdamse die het liefst op rolschaatsen rijdt en niet op skeelers.

De deelnemers krijgen een stempelkaart. Als ze aan alle zes de rondes door het Zuiderpark hebben meegedaan, maken ze kans een nieuw paar skeelers te winnen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat