Eerste Winnaars Sena Performers Grote Prijs 2022

De winnaars van Sena Performers Grote Prijs 2022 zijn in twee categorieën bekend gemaakt. Op donderdag 8 september vond de finale, voor de categorieën Hiphop en Producer, plaats in BIRD Rotterdam.

De deelnemers
De finalisten in de categorie Hip Hop waren dit jaar Devón, Lemon el Agrio, Dirikteur, KIIRO & RAiK. Tijdens een optreden van 20 minuten overtuigden zij de juryleden en het aanwezige publiek van hun skills. In de categorie Producer streden Susan Right, Nachtwaker, De Kraken en Jelle Bolijn tegen elkaar. Zij kregen allemaal tijdens de finale 1 uur de tijd om een track te maken.

De prijzen
De publieksprijs werd uitgereikt aan de act die de meeste tickets op zijn naam wist te verkopen. Deze prijs werd bij HipHop uitgereikt aan Dirikteur. De Kraken won deze in de categorie Producer. De Juryprijzen waren dit jaar voor KIIRO (HipHop) en Susan Right (Producer).

De (Jury)winnaars winnen een geldprijs, persoonlijke begeleiding en zullen te zien zijn op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2023.

De Jurywinnaars
De Jurywinnaars worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie ‘ de Belofte’. Rotterdamse KIIRO is geboren in Japan (2000) en schrijft sinds 2015 nummers. Ook maakt hij beats. Zijn passie voor muziek groeit met de jaren. De teksten in combinatie met zijn woordkeuze, lage stem en lazy manier van rappen trokken direct de aandacht van de jury.

“De winnende act bracht ons good-old Hiphop vibes zonder dat het stoffig wordt. We leerden de persoon achter de act kennen via sterke flows en teksten. Nog even en hij is ieders aidoru!”

Kijk en luister hier naar zijn nummer ‘ Hoofd Vooruit’ (ft Fabio Andres) uit 2021

Producer Susan Right draait zelf op meerdere evenementen en is sinds 2020 ook aan het produceren geslagen. Zij maakt vooral melodic en organic house en/of melodic en deep techno. Op vrijdag 9 september brengt ze haar eerste EP uit.

“Hypnotiserend & volwassen met een kop en een staart” zegt de Jury over Susan Right.

Haar radio mix zijn te vinden op haar youtube kanaal.

Volgende finale
Op zaterdag 17 september is de finale van Bands in Theater Zuidplein. Een dag later vindt op diezelfde locatie de finale van Singer/Songwriter plaats.