Eid Mubarak! Rotterdam viert Suikerfeest

Er wordt van donderdag 20 april tot vrijdagavond 21 april suikerfeest gevierd door de meeste Rotterdamse moslims. De ramadan is hiermee officieel voorbij. Tijdens het suikerfeest komen families samen om gezamenlijk te genieten van festiviteiten en lekker eten. Iedereen trekt een mooie, nieuwe outfit aan en samen wordt er gebeden.

“Het is vandaag heel druk geweest”, vertelt ondernemer Zehila Ozekici. Haar bakkerij Antep is al vanaf acht uur open. “Dit is de dertigste ramadan dat we bestaan, maar het wordt elk jaar drukker.” Hoewel ze eigenlijk eerder dicht zou gaan, staan er nog steeds klanten in de winkel. “Mijn familie staat al te wachten in de winkel.” Ondanks de drukte wil Zehila niet sluiten op deze dag. “Met zoveel klanten voelt het alsof ik met iedereen suikerfeest vier!” Ook bij bakkerij Almina is het hard werken. “Het begon al bij het ontbijt”, vertelt ondernemer Ayten Ekici. “Ik hoop eerder dicht te kunnen, maar ik denk dat het te druk is.”

Henna
Op de Zwartjanstraat heeft Jacqueline het heel druk. Hier kan je Henna met én zonder afspraak laten zetten. Ze legt uit waarom henna zo belangrijk en populair is tijdens het suikerfeest.