Eigen honing productie (letterlijk) op topniveau

Op het dak van het Thornico gebouw aan de Westblaak is iets bijzonders gaande. Er worden namelijk bijen gehouden door de operationeel manager van het gebouw. Zijn bijen produceren honing die hij bottelt in potjes met een zelf ontworpen etiket. Daarnaast maakt hij sinds kort ook honingwijn.
Midden in het bruisende hart van onze stad, met prachtig uitzicht op elk denkbeeldig architectonisch Rotterdams hoogstandje, laat Richard ons vol trots de drie bijenkasten zien. Vol enthousiasme vertelt hij over de bijen waar hij overigens voorheen doodsbang voor was. Na een imkercursus verdween die angst echter als sneeuw voor de zon en werd een nieuwe passie geboren.

De bijenteelt op het dak van toren A, is onderdeel van de Company Karma van het Thornico gebouw. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, ze hebben dan ook de grootste groene gevel van Europa en alle verlichting is vervangen door duurzamere LED verlichting. De nieuwe dakbewoners zijn dan ook een welkome toevoeging op het huidige groene beleid in het gebouw, bijen zijn namelijk van levensbelang voor onze landbouw.