Eigenaar Tineke gaat nog zeven maanden door met De Schouw: ‘Heel moeilijke beslissing’

Café De Schouw blijft nog, onder leiding van eigenaar Tineke, zeven extra maanden open. In een Facebook-bericht laat Tineke weten dat de sloop van het gebouw is uitgesteld en dat ze daarom nog even doorgaat als uitbater. “De resetknop gaat aan in mijn hoofd.”

Stamkroeg De Schouw zit al 82 jaar op de Witte de Withstraat. Vanwege veroudering van het gebouw moet het gesloopt worden en plaats maken voor iets nieuws. Maar het gebouw plakt er dus nog een paar maanden bij, waardoor de vraag ontstond wie het café de resterende maanden zou runnen. “De vraag was, wat ik wilde”, laat Tineke via Facebook weten. “Doorgaan of inderdaad 8 januari stoppen. Als ik stopte, zou er een ander gezocht worden, die de laatste maanden zou gaan draaien.”

Uiteindelijk heeft Tineke besloten ook de extra maanden zelf te gaan draaien. “Een heel moeilijk besluit, ik moest de knop totaal omdraaien. De doorslag gaven jullie allemaal. De resetknop gaat aan in mijn hoofd. En laten we er een groot feest van maken en profiteren van die extra maanden. Want daarna is het echt afgelopen.”

In september gingen we langs bij De Schouw, nadat Tineke aankondigde te gaan stoppen.