Einde dreigt voor Boek met een Doel: ‘Je vindt hier echt pareltjes’

Tweedehands boekenwinkel ‘Boek met een Doel’ is dringend op zoek naar een nieuwe ruimte. Easy Repro aan de Nieuwe Binnenweg, waar de winkel momenteel binnen zit, verhuist binnenkort naar een kleiner pand. Omdat hier geen plek over is, kan Boek met een Doel niet meeverhuizen. “We hebben zeker hoop.”

“Het liefst vinden we een andere ruimte aan de Nieuwe Binnenweg”, vertelt vrijwilliger Kitty van ‘t Veer. “Iedereen kent ons hier.” Omdat de opbrengst van ‘Boek met een Doel’ naar goede doelen gaat, is de huur hier vaak te hoog. “We hopen dat iemand ons uit de brand helpt, of dat we bij een andere winkel binnen mogen staan. Als het ‘Boek met een Doel’ niet lukt om voor het einde van mei een locatie te vinden, dreigt het doek voor de winkel te vallen. “We hebben zeker hoop voor de toekomst”, zegt Kitty. “Ons hele netwerk is hiermee bezig.”

De boeken worden gedoneerd door particulieren, en bij aankoop van een boek mag de klant een goed doel kiezen. Boek met een Doel steunt grote, internationale organisaties zoals War Child, maar ook lokale doelen zoals Hospice de Waterlelie. Ook de vaste klanten leven mee met de winkel. “Er komen hier heel veel leuke mensen”, vindt vrijwilliger Sarah Princen. “Het is echt een community.”