Eindeloos op zoek naar parkeerplek Blijdorp/Bergpolder mogelijk voorbij

Het is een bekend probleem in Rotterdam Blijdorp/Bergpolder: parkeren. Zowel bewoners als bezoekers weten niet waar ze hun auto kwijt moeten in de wijk. Het gaat hierbij vooral om het noordelijke gedeelte: parkeersector 72.

In het gebied zijn de afgelopen jaren meerdere keren de betaald parkeertijden aangepast. Helaas heeft dit niet geleid tot een betere parkeersituatie. De gemeente besluit op aandringen van bewoners en ondernemers in de wijk andere maatregelen te nemen.

In juli 2018 begint Gemeente Rotterdam met een proef door middel van een mobiele app. In de app kan de automobilist zien waar de vrije parkeerplaatsen zijn. De tijd van eindeloos zoeken naar een parkeerplek is voorbij. De app wordt gemaakt in samenwerking met Parkeagle.

Elke vergunninghouder in parkeersector 72 kan zich aanmelden voor de proef. De proef is kleinschalig om het effect van de maatregel in kaart te brengen. Ook wordt de proef gebruikt om te toetsen of vergunninghouders zijn gebaat bij de oplossing.

De officiële start van de proef vindt plaats op 2 juli. De proef zal in totaal 13 maanden duren tot augustus 2019.

Er was op maandag 19 maart een speciale bewonersbijeenkomst over het probleem. Volgens de bewoners zijn er te veel parkeervergunningen en te weinig parkeerplaatsen. Wij waren erbij en maakten een reportage. Kijk deze hier beneden terug. 
 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/FXFOlEZrqmA” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Ben jij vergunninghouder in parkeersector 72 en wil jij meewerken aan de proef? Meld je dan aan via: http://www.parkeagle.com/parkeerslim.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat