EK Damesvoetbal in 2017 mogelijk naar Rotterdam

Rotterdam wil graag speelstad zijn tijdens het EK voetbal voor vrouwen in 2017. Het college heeft besloten om Rotterdam als kandidaatsstad bij de KNVB voor te dragen. Naar verwachting besluit de UEFA 10 december 2014 welk land het EK mag organiseren.

Begin dit jaar heeft de KNVB diverse Nederlandse stadions en steden benaderd met de vraag of zij geïnteresseerd zijn in de organisatie van het evenement. Bij toewijzing aan Nederland worden er zeer waarschijnlijk vijf wedstrijden in het Sparta-stadion gespeeld, waaronder minimaal één wedstrijd van het Nederlandse team en een kwartfinale. Andere mogelijke kandidaten voor het evenement zijn Schotland, Zwitserland en Frankrijk. 

Sportwethouder Adriaan Visser reageert positief op het evenement in de stad: “Het EK kan een belangrijke rol spelen in de populariteit van het vrouwenvoetbal in Rotterdam en heel veel meisjes inspireren om ook te gaan sporten. Ook directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer is enthousiast: “Er is te zien dat aanmeldingen van meisjes bij voetbalverenigingen toenemen. Dit evenement is dus een mooi moment om het vrouwenvoetbal in het zonnetje te zetten”. 

Erwin Sprak met Hans den Oudendammer over het evenement. Beluister hier het interview terug.

Foto: Bram van Damme