Elène zoekt Rotterdamse moeders voor nieuwe documentaire MAMA: ‘Rotterdamse moeder empoweren’

Documentairemaakster Elène Zuidmeer is voor de nieuwe documentairereeks MAMA van OPEN Rotterdam op zoek naar Rotterdamse moeders die niet langer dan twee jaar moeder zijn. In MAMA gaat Zuidmeer in gesprek met moeders over thema’s die komen kijken bij het moederschap. Want hoe vul je die rol nou eigenlijk in? En hoe doe je dat vooral op jouw eigen manier zonder je al te veel aan te trekken van de buitenwereld?

Zuidmeer is zelf net ook een nieuwe moeder. “Hoe ik zelf die rol van het moederschap vervul is nog een hele zoektocht. Je zit best wel in een kwetsbare positie als jonge moeder. Je wil het heel graag goed doen en het is bijna de allerbelangrijkste rol die je kunt hebben in het leven”, vertelt de documentairemaakster. “Wat ik tot nu toe heb geleerd, en dat kan altijd nog veranderen, is dat ik moet luisteren naar mijn eigen intuïtie en moet blijven bij wat ik denk dat goed is voor mijn kind.”

Met haar documentairereeks MAMA wil Zuidmeer de Rotterdamse moeder empoweren. “Er is niet een goed of een fout. Daarom wil ik heel graag een kijkje nemen bij vijf Rotterdamse moeders, om te zien hoe zij het doen.” De inspiratie voor de documentaire haalt Zuidmeer uit haar eigen ervaringen met het nieuwe moederschap. “Ik heb zelf gemerkt dat het heel spannend is en dat het ook heel belangrijk is dat je het opvoeden op je eigen manier doet. Iedereen weet namelijk zélf wat het beste is voor hun kind.”

Ben jij of ken jij een Rotterdamse moeder, die graag haar verhaal zou willen delen? Of wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Zuidmeer, via [email protected]