Elke zaterdagochtend is het Kralingse Bos het decor voor een parkrun

Rennen door het Kralingse Bos, voor de meeste Rotterdamse hardlopers is het stadspark een ideaal decor voor het wekelijkse rondje sporten. Het mag dan ook geen wonder heten dat Pascal den Hartog als initiatiefnemer juist deze plek heeft uitgekozen voor ‘zijn’ Kralingse Bos parkrun.
De Kralingse Bos parkrun wordt zaterdagochtend om 29 februari gelanceerd en keert daarna elke zaterdagochtend terug in het stadspark. Elke week kan jong en oud, ervaren hardloper of niet, vanaf 9.00 uur in eigen tempo vijf kilometer rennen met tijdwaarneming. De start is aan de Plaszoom.

Vanuit daar liepen vrijwilligers en lopers de afgelopen tijd testlopen om de route uit te stippelen. Die tests zijn inmiddels afgerond en de route ligt klaar. De organisatie, die overigens in zijn geheel uit vrijwilligers bestaat, hoopt met de parkrun Rotterdammers te stimuleren om meer te bewegen en Rotterdammers samen te brengen.

Deelname aan de parkrun is gratis. De organisatie vraagt enkel om een eenmalige registratie op de website. Ook zoekt de organisatie altijd vrijwilligers die mee willen helpen met het evenement.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat