Elvis back in the building bij Podium Islemunda: ‘Er is er maar 1 van!’

Op Elvis’ geboortedag, 8 januari, organiseren twee rasechte Rotterdammers hun eigen Elvis evenement “Elvis Forever” in Podium Islemunda in Ijsselmonde. Zo zijn er nog nooit eerder vertoonde beelden vertoond en is een privécollectie van Elvis tentoongesteld.

Initiatiefnemer Erik van den Berg (44) verklaart: “Op 8-jarige leeftijd hoorde ik een Elvis singletje van mijn moeder, en ik was helemaal verkocht. Die stem. Ik wilde gelijk alles van hem weten, horen en zien”. Oud-Rotterdammer Arjan Deelen (54) is ook aanwezig op tijdens de avond. Arjan heeft al drie boeken geschreven over Elvis en heeft een aantal tournees georganiseerd met Elvis’ originele bandleden.

Als klap op de vuurpijl laat Erik die dag nooit eerder vertoonde beelden zien. “Ik heb diverse 8mm filmpjes weten op te sporen, gefilmd door fans tijdens optredens in de jaren zeventig. Al is de kwaliteit soms matig, dan toch word je gevangen door het enorme charisma van Presley. Je ziet dan waarom hij één van de grootste live performers ooit is. Tot op de laatste snik gaf hij alles aan zijn publiek”, aldus superfan Erik.