Emmauscollege kleurt paars voor LHBTers

Het Emmauscollege kleurde paars vandaag voor ‘Paarse vrijdag’. Met deze actie betuigt de Rotterdamse school solidariteit met LHBT-jongeren. De school was paars versierd en veel leerlingen en leraren hebben paarse kleding aangetrokken.

Ondanks het massale enthousiasme waren er ook leerlingen minder blij met de actie. Enkele posters met oproepen om paars gekleed te komen waren verscheurd. Ook is er een andere poster opgehangen met de tekst “Keep Emmaus Clean” en uitingen tegen seksuele diversiteit. (zie foto onderaan de pagina)

De school is op zoek naar de leerlingen die verantwoordelijk zijn voor de tegenactie. “We hebben een vermoeden”, vertelt rector Bos aan OPEN Rotterdam. Er zouden 1 à 2 leerlingen achter de actie zitten. De rector wil richting deze leerlingen “een duidelijk signaal afgeven”. Welke maatregelen er genomen moeten worden wil hij nog niet zeggen.

Over de actie als geheel is de rector wel tevreden. “De overgrote meerderheid is heel positief over de actie. Er is een heel goed signaal afgegeven over hoe wij er als school in staan”, aldus Bos.