Engelse Panto met Rotterdams Tintje

Een Engelse Panto of pantomime met een Rotterdams tintje; vanaf zaterdagmiddag 16 december gaat het gebeuren! Theater ’t Kapelletje wordt het toneel van de voorstelling De Drie Maasketiers.

Het is inmiddels een traditie geworden om in theater ’t Kapelletje tussen Kerst en Oud & Nieuw een Engelse musical (ook wel Pento genoemd) te spelen. Dit is een interactieve vorm van toneel en geschikt voor elke leeftijd. het stuk wordt ‘opgehangen’ aan een bestaand verhaal. Zo is al eerder Scrooge te zien geweest en de Klokkenluider van de Euromast.

Vandaag is de première van De Drie Maasketiers. Regisseur Marco van Bergem: “Het is niet per definitie het bekende verhaal, maar het is hier wel in allerlei vormen op gebaseerd en afgeleid. Deze versie speelt zich af in de moderne tijd van Rotterdam. Dat komt terug in bijvoorbeeld Rotterdamse bouwsels.”
Tijdens het stuk moeten de Drie Maasketiers een kostbaar juweel bewaken dat wordt tentoongesteld in
museum Boemans van Kreuningen. Er loert gevaar:.. museumdirectrice Mevrouw Ritselju maakt zich grote zorgen.

In totaal staan er twintig mensen op het toneel. Zij zijn onderverdeeld in flinke rollen, bijrollen, muzikanten en koorleden. Op de achtergrond is er ook een stemcoach aanwezig geweest voor de zangers en zangeressen, maar ook het bestuur van het theater heeft meegeholpen met het stuk.
Van Bergem geeft aan dat de betrokkenheid ‘groot’ is en benadrukt het samen doen. “Het allerleukste is dat wie dit met elkaar hebben gedaan. Iedereen heeft gelegenheid gehad om na te denken, suggesties in te brengen en dit is zoveel mogelijk gerealiseerd.”

Sinds afgelopen september zijn de repetities in volle gang. Elke dinsdagavond waren de spelers aan de beurt en elke vrijdagavond kwam het koor bij elkaar. “De sfeer is goed. We hebben verschillende repetitieavonden, maar ondanks dat geeft het bij elkaar brengen en het totaal product neerzetten een boost.”

De eerste voorstelling is vanmiddag. Van Bergem geeft aan dat er ‘gezonde spanning’ is. “Je eindproduct ligt voor de eerste keer bij het publiek. Dus de vraag is hoe dat over gaat komen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat