Enorme drukte bij nieuwe testlocatie Middelland

Een commercieel coronatestcentrum aan deSchietbaanlaan zorgde woensdagochtend voor flinke drukte. Mensen kunnen zich hier laten testen op corona voordat ze bijvoorbeeld op vakantie gaan, en dat willen er nogal wat. Buurtbewoners zijn niet blij met de plotselinge drukte die dit met zich meebrengt.
Zondag is de commerciele testlocatie geopend in het wijkgebouw. Op woensdagochtend was het erg druk, en in de lange rij hield niet iedereen zich aan de coronamaatregelen. Mensen hielden geen anderhalve meter afstand, en er werden geen mondkapjes gedragen. Bewoners van de straat zijn niet op de hoogte gebracht van de nieuwe testlocatie. “Ze hadden ons best mogen inlichten”, laat een buurtbewoner weten. “Maar blijkbaar vonden ze dat niet nodig.”

“Ik weet nog niet of dit mag”, vertelt wijkmanager Niels Hoogwerf. “Ik ben net pas ingelicht, dus ik ben hier gelijk naartoe gegaan.” Hij is geschrokken van het gebrek aan afstand, en verklaart dat hij uit gaat zoeken hoe of wat. De reden waarom mensen kiezen voor decommerciele testlocatie is, volgens iemand in de rij, het feit dat de GGD geen schriftelijke verklaringen uitgeeft. “En die heb je nodig om bijvoorbeeld Griekenland binnen te komen.”

Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit klopt, omdat een test slechts een momentopname is. Je kunt altijd later besmet zijn geraakt. Vandaar dat non-covidverklaringen alleen bij commerciele instellingen te krijgen zijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat