Entree Oude Binnenweg regelmatig bedolven onder afval

De kop van de Oude Binnenweg aan het Eendrachtsplein lijkt regelmatig op een vuilstortplaats. Dagelijks wordt er afval achtergelaten rond de vuilcontainers die worden gebruikt door de ondernemers en de ondergrondse container van de gemeente Rotterdam. Stadsbeheer leegt deze container élke dag, maar het lijkt niet voldoende…

“De ondergrondse container wordt elke dag geleegd. Zodra het vol is, krijgen wij een seintje en wordt ie geleegd, maar het is een hele populaire plek om vuil weg te gooien. Als de container vol is, wordt er naast geplaatst en dat heeft een aantrekkende werking”, vertelt een woordvoerder van Stadsbeheer.

De losse container mogen daar officieel alleen staan op de dag dat ze geleegd worden, maar of dat ook gebeurt is onduidelijk. “Wij gaan dat nu monitoren en met de ondernemers in gesprek over hoe het beter kan. Dit ziet er natuurlijk niet uit”, zegt Stadsbeheer.

Rotterdammers lijken wel blij met de verzameling rommel op straat en wordt er regelmatig wat waardevols gevonden. Zo vindt een man kattenvoer en speeltjes: “Vind ik zo op straat. Het ligt er net. Voor de zwerfkatjes…”