ER IS GENOEG: Clara Sies richtte eerste voedselbank op en is er nog altijd actief

Meer dan 80.000 Rotterdammers leven van een minimuminkomen. En meer dan 100.000 mensen hebben ernstige schulden. Toch doet maar een klein deel een beroep op de voedselbank of de schuldhulpverlening.

In de talkshow ER IS GENOEG gaan ervaringsdeskundigen Miranda Blom en Otto Waterreus in gesprek met diverse tafelgasten over het onderwerp armoede. Opgenomen op de locatie Natuurtalent Schiebroek komen tien afleveringen voorbij en alles passeert de revue. Wetenschap, trends, goede voorbeelden en natuurlijk ervaringsdeskundigen zelf.

In deze aflevering komt Clara Sies langs. Zij richtte jaren geleden met haar man de eerste voedselbank in Nederland op. Nu jaren later werken er 12.000 vrijwilligers. En zij gaat door, met inmiddels drie gaarkeukens in Rotterdam Zuid.

De serie ER IS GENOEG is een initiatief van Stichting Happy Motion.

Landelijk project
ER IS GENOEG is een landelijk project, maar gaat van start in Rotterdam. Met een congres voor professionals en 27 ontmoetingen waarin mensen die te kampen hebben met armoede samen eten en ervaringen delen. Het project is een initiatief van de Voedselbanken Nederland en Stichting Happy Motion.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat