Erasmus Universiteit helpt aankomende eerstejaarsstudenten met wennen aan studentenleven

Zo’n 250 eerstejaarsstudenten nemen op maandag 14 augustus plaats in de collegebanken van de Erasmus Universiteit voor het Pre Academic Programme. Dit programma moet ervoor zorgen dat ze goed voorbereid aan hun studie beginnen.

Deelname aan het programma is vrijwillig. De aankomende eerstejaarsstudenten die zich hiervoor opgeven zijn dan ook erg gemotiveerd. De universiteit heeft vijf jaar geleden dit programma opgezet, omdat de Erasmus Universiteit relatief veel zogenoemde eerstegeneratiestudenten telt. Dit zijn personen die als eersten uit de familie een academische opleiding gaan volgen.

Om studenten warmgedraaid – en met een voorsprong – aan hun studie te laten beginnen organiseert de Erasmus Universiteit voor de vijfde keer het Pre Academic Programme van maandag 14 augustus tot en met donderdag 17 augustus. Deelname is vrijwillig; dat zegt dus wel iets over de motivatie van de deelnemers

Tijdens een intensief vierdaags programma, met de naam ‘Master your future’, leren eerstejaarsstudenten hoe ze de kans op studiesucces kunnen vergroten. Het gaat om optimaal presteren, de regie in eigen handen nemen en effectief leren studeren. Ook maken de studenten kennis met de academische cultuur en elkaar, nog vóór de start van de Eurekaweek op 21 augustus.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat