Erasmus Universiteit organiseert open dag exclusief voor ouders

Een open dag waar aankomende studenten niet mogen komen. Het klinkt wat raar voor de Erasmus Universiteit, maar afgelopen woensdag hield de universiteit wederom een open avond, enkel voor ouders.
Het is een initiatief dat al in 2001 ontstond, maar dat volgens Gerard Hogendoorn, werknemer van de universiteit, steeds beter bezocht wordt. “Je merkt dat er steeds meer vraag naar komt. Er veranderen constant dingen, en studeren is sowieso heel anders dan vroeger. Hierdoor is het een goede zaak dat zelfs ouders die zelf gestudeerd hebben, zich goed laten informeren.”

Ook de ouders, die in grote getale zijn gekomen, erkennen in koor dat zij het waarderen dat de universiteit ook aan hun aandacht besteedt: “Je wordt gewezen op zaken die je soms even vergeet, of die je niet helemaal door had…het is dan fijn dat een universiteit ook de ouders op een persoonlijke manier benadert.”

Ja want ook voor de ouders is het soms verwarrend hoe alles nu werkt, zo erkent Hogendoorn: “Er is al een hoop gebeurd en dan nog staan ons de nodige veranderingen te wachten. Zo verdwijnt de loting en is vorig jaar het leenstelsel geïntroduceerd. Dit zijn allemaal zaken die ook richting ouders duidelijk uitgelegd moeten worden.”